Wat is nu een leuk kerstgeschenk voor kinderen?

Het kerstfeest draait om lekker eten, gezelligheid en saamhorigheid. Je komt ongetwijfeld samen met  vrienden en familie om het kerstfeest te vieren. Vaak komt er een gourmetstel of grillplaat op tafel, ligt de tafel vol met koekjes en andere zoetigheden en wordt er volop genoten van het gezelschap en de leuke gesprekken die je voert. Het kerstfeest draait ook om cadeautjes en vooral voor kinderen is dit een highlight van het feest. Maar wat is nu echt een leuk kerstgeschenk voor kinderen? In onze blog geven we handige tips.

Technologie voor kinderen

Vroeger speelden we buiten, met knikkerbanen, autootjes en ander leuk speelgoed. Tegenwoordig spelen kinderen nog steeds met poppen, actiefiguren of buiten met vriendjes en vriendinnetjes, maar ook de technologie speelt op dit moment een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de kids. Daarom is technisch speelgoed, zoals programmeerbare robots, een uitstekend kerstgeschenk voor kinderen. Op die manier leren ze niet alleen meer over technologie, maar ze kunnen ook zichzelf prima vermaken.

Bouwen en knutselen

Kinderen zijn dol op knutselen. Een pak met stiften en potloden met een kleurboek is altijd een succesverhaal, maar als je iets meer geld te besteden hebt, is het ook leuk om een bouwpakket te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire bouwstenen van LEGO waar kinderen al decennialang plezier mee hebben. LEGO pakketten zijn in verschillende vormen, maten en prijsklassen te koop en voor iedere leeftijdscategorie is er ook wel een geschikt bouwpakket verkrijgbaar.

Barbie als kerstgeschenk

Barbie is al jaren immens populair, vooral bij de meisjes. Een leuke barbiepop of een ander leuk product waar Barbie op staat, is altijd een geschikt kerstgeschenk voor meisjes en soms ook voor jongetjes. Een klein nadeel is dat de Barbie-producten doorgaans wat prijzig zijn, maar je hebt zeker succes als je het dochtertje van je broer, neef of van je vrienden verrast met een leuke Barbie pop. 

Speelsets van Playmobil

Naast LEGO heb je ook nog Playmobil. Dat zijn niet zozeer bouwpakketten, ondanks dat vaak nog wel wat assemblage vereist is. Bij Playmobil ligt de nadruk vooral op het speelplezier. Het zijn vaak leuke speelsets met veel mogelijkheden, zoals bewegende onderdelen, lichtjes en geluiden en ze zijn ook in verschillende thema’s verkrijgbaar. Er is dan ook altijd wel een setje te vinden dat in de smaak valt bij zowel jongetjes als meisjes.

Hét kerstgeschenk: PlayStation en Xbox

Een gloednieuwe PlayStation 5 of Xbox Series X, is misschien een te groot kerstgeschenk voor kinderen. Maar als de kids al een console in huis hebben, kun je wel andere producten geven die in de smaak vallen. Denk aan een game, een extra controller of een headset, maar je kunt ook kiezen voor tegoed. Veel kinderen spelen bijvoorbeeld games, zoals Fortnite waarin ze aankopen kunnen doen. Als ze bijvoorbeeld een nieuwe skin willen hebben of extra levels willen kopen. Daar hebben ze tegoed voor nodig. Met dat tegoed kunnen ze Vbucks kopen en met de Vbucks kun je leuke items, zoals skins, wraps en dansjes, in de Fortnite-shop aanschaffen. Op zoek naar een geschenk voor volwassenen? Kijk dan eens naar de drankgeschenken.