Oordopjes bluetooth: iets voor jou?

Wil je altijd en overal naar je favoriete muziek of de laatste podcasts kunnen luisteren? Of vind je het gewoon prettig om handsfree te kunnen bellen? Zodat je bijvoorbeeld onderweg in de auto of trein of tijdens het werk gemakkelijk gesprekken kunt voeren, waar je ook bent? Dan zijn oordopjes met bluetooth iets voor jou! Met deze oordopjes heb je nooit meer problemen met in de knoop geraakte kabeltjes en verslechterende audiokwaliteit door beschadigingen aan de draadjes van jouw oordopjes. Wat de verdere voordelen zijn van draadloze oortjes, hoe het zit met de prijs en de batterijduur en waarom steeds meer oordopjes bluetooth technologie gebruiken lees je hier.

Wat is bluetooth ook alweer?

Hoe zat het ook alweer? Bluetooth betekent blauw tand en is vernoemd naar een oude scandinavische koning die erin slaagde vele verschillende volkeren met elkaar te verenigen. We zouden dus kunnen zeggen dat koning Blauwtand een verbinder was. En dat is precies wat Bluetooth ook doet. Bluetooth is een draadloze technologie die ervoor zorgt dat jouw oordopjes of tal van andere apparaten met elkaar kunnen communiceren. Door allerlei verschillende apparaten draadloos met elkaar te verbinden kun je altijd en overal gemakkelijk aan de slag, zonder dat je hoeft te zoeken naar de juiste kabeltjes in die onmogelijke kluwen in die doos onder je bureau. Dat is dankzij Bluetooth verleden tijd. Overigens hebben niet alleen oordopjes bluetooth technologie, steeds meer apparaten, denk aan toetsenborden, muizen en gamecontrollers, maken gebruik van deze handige en betrouwbare draadloze technologie.

Waarom hebben oordopjes bluetooth technologie?

We zeiden het al even. Het grootste voordeel van het feit dat jouw oordopjes bluetooth technologie gebruiken is dat je daardoor geen kabeltjes meer nodig hebt. Geen kabeltjes betekent geen gedoe meer met in de knoop geraakte oordopjes als je gewoon lekker even muziek wil luisteren. Geen gepruts meer als je op de fiets netjes handsfree wil bellen. Maar er is nog een belangrijk voordeel aan het niet langer verbonden zijn aan een kabeltje. Voor traditionele oordopjes geldt namelijk dat de kabel het zwakke punt is van het product. Door het vele draaien en in de knoop raken, beschadigen de kabels vrij snel van binnen, waardoor de kwaliteit van jouw muziek, podcast of telefoongesprek in rap tempo verslechterd. We weten allemaal wel hoe irritant het is om muziek te luisteren met een oordopje waar geen geluid meer uitkomt, toch?

Als oordopjes bluetooth gebruiken, gaan ze dan niet snel leeg?

Dat probleem zul je niet meer ervaren wanneer jouw oordopjes bluetooth gebruiken om te verbinden met jouw smartphone of ander audio apparaat. Dus, geen kabel, geen knopen en geen kwaliteitsvermindering. Ideaal dus. Dat brengt ons bij het puntje batterij. De batterij en dan met name de duur van de batterij is een onderwerp van discussie bij vele moderne apparaten. Denk maar aan elektrische fietsen, je smartphone of al die elektrische wagens die je tegenwoordig ziet rijden. De batterijduur is vaak iets dat mensen afschrikt om wireless earbuds te kopen, maar in de praktijk is dit zelden een probleem. De infrastructuur is immers volledig aangepast op apparaten met batterijen. Mochten je oordopjes leeg raken, dan is er immers altijd wel een stopcontact in de buurt.